söndag, november 11, 2007

Platt fall

Ojojoj, nu skallar ropen, nu startar ett alarm, nu vill "partiet" leka ödmjukhet.

Nu ska vi göra upp om en överenskommelse med borgarna. De som var våra huvudfiender för ett år sedan, då vi skulle visa på kontraster mellan blått och rött, när man ville få med alla eller lämna de redan utsatta i sticket. Ett av huvudområdena där vi hade "en djupt grundläggande annorlunda syn på politiken" var just skolan. Major Björklund, kaserngård, betygshets; ja ni känner väl igen den socialdemokratiska retoriken.

Sedan förlorar vi valet, borgarna får mandat att gör precis som de vill - och det gör de. Och sossarna får kalla fötter. Många vittnar om att plattformen som togs igår var bra och nyanserad, men detta om betyg, där just där, kunde partiet stå emot. Detta symboliska verktyg kunde vi inte stå emot.

På en blogg står det att Mona sträcker ut en hand till den moderatledda regeringen. Vill vi det? Var det därför vi valde en ny partiledare, som kunde sträcka ut handen till Reinfeldt?

Samma bloggare drar sedan en lååång konsekvens av denna utsträckta hand: "Nu är det upp till Björklund och hans kompisar i regeringen att visa om de vill ta detta långsiktiga ansvar, eller om de vill fortsätta den gamla plakatpolitiken."

Ge mig ETT ENDA skäl till varför Björklund skulle vilja göra upp med socialdemokraterna? Varför skulle han vilja göra det nu när han har MANDAT att genomföra sin egen borgerliga skolpolitik. Hur kan man på allvar TRO att borgarna skulle släppa chansen att driva SIN politik. De har väntat i mer än ett decennium på att få driva SIN skolpolitik.

Att ta ett långsiktig ansvar för skolan är att satsa ekonomiska resurser på skolan och att följa de juridiska dokument riksdagen har beslutat om. Det finns ingen konsensus om skolpolitiken, vi är inte överens, vi var det inte under valrörelsen och vi är det inte nu ett år senare.

Visst talade vi om ett mer ödmjukt ledarskap efter GP, men inte talade vi om mer ödmjukhet gentemot borgerligheten.

3 kommentarer:

Johanna Falk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Borasgreen sa...

Ja S kritiken om Mp som svajiga i skolfrågan står sig helt plötsligt gasnka slätt.

Camilla sa...

Hej! Du har blivit utmanad! Du ska berätta sju sanningar om dig själv och utmana sju andra bloggare.