onsdag, december 19, 2007

Torsken i Kattegatt försvinner

Vi är just nu med om en fullständig miljökatastrof. Torsken i Kattegatt är på väg att helt försvinna. På fiske- och jordbruksministermötet idag beslutade EU att sänka fiskekvoterna med 8 %. Sverige hade krävt ett totalt stopp för torskfiske. Eskil Erlandsson kommenterade inte ens beslutet.

Jag vet att denna kommentar är bitter, men var det inte just på grund av miljöfrågorna som EU-medlemsskapet var så viktigt?

måndag, december 17, 2007

Kort kommentar

Ulf Adelsson (m) tycker (på allvar) att Svd ska sluta att kritisera moderaterna så mycket, för han och kulturministern blir så upprörda vid frukostbordet när de läser tidningen.

Welcome to my world, Uffe! Visst är det skit att nyliberalerna styr debatten!

lördag, december 08, 2007

En helg då man inte orkar något alls. När kroppen bara är slut och hjärnan har lagt av.

Ska hämta energi på ett födelsedagsseminarium i eftermiddag. Sedan inget mer, tack. Kanske känns det såhär när man avslutat något, och ska ladda om sitt fokus. Kanske är det ok att inte vara den trevligaste personen, och kanske bli det mycket bättre i morgon när jag ska gå en söndagspromme med en av världens smartaste personer och bara läsa resten av dagen.

Jag tror det.

onsdag, december 05, 2007

Min praktik på Centrum för vårdutveckling är slut (snyft). Jag har fått bältros, och var tvungen att köpa läkemedel för 1000 spänn igår. På fredag har jag tenta i lokalt folkhälsoarbete.

Kontenta: Längtar till jullov.

måndag, december 03, 2007

Ord och inga visor.

Vi har lagt fram ett bättre förslag.

Göran Hägglund kommenterar varför Kd höjer bensinskatten. Jo, det tycker jag som socialdemokrat också Göran.


Vi måste anpassa oss när verkligheten förändras.

Anders Wikman kommenterar varför Kd vill höja bensinskatten. Problemet är väl bara det att verkligheten inte har förändrats särskilt mycket sedan augsuti 2006, inte på klimatområdet iaf. Det är fortfarande katastrof.

söndag, december 02, 2007

Sven-Otto och männen

Alldeles för länge sedan jag skrev. Det innebär inte att bristen på ämnen funnits. Jag kunde skrivit en massa intressant, men annat har tagit min uppmärksamhet de senaste veckorna.

Nu fick jag dock ett bloggtips av en god vän, och då kunde jag inte låta bli (!!!).

Under tiden på gymnasieskolan Teknis i Borås fick jag verkligen lära mig om ett av patriarkatets främsta fästen, ordensällskapet. ni vet det där nätverket där bara "vuxna män gör saker tillsammans". En sorts enorm bastuklubb där man "bondar" utan dess like, och där sönerna i sin tur får jobb och nödvändiga kontakter för arbetslivet...Jag förstådd också efter det att Borås som stad bygger på de där ordensällskapen så väl i gymnasieskolan, i det fallet AR, eller om det gällde gamla gubbar i Odd Fellow (minns att jag spelade flöjt för ett sådant en gång under gymnasiet).

Nåväl, massor med gubbbar är med i sådana, kungen emepelvis, och givetvis hans son (hur skulle han annars kunna bli man?). Dagens industri skriver om detta HÄR, och informerar också om att Sven-Otto Littorin är med i ordenskapet Sällskapet.

Vuxna män gör saker tillsammans! Tyvärr, Sven-Otto men trovärdigheten som en minister som strävar efter jämställdhet på arbetsmarknaden fick sig allt en törn där.