torsdag, oktober 19, 2006

Värdera arbete!!!

Mannen som nu i fyra år framöver har makten över statens finansen säger sig värdera arbete högre än "utanförskap".

Vi har nu fått den första budgeten presenterad och där visar han tydligt att de som har ska ha mer och de som inte har ska ha mindre. Vilka får det bättre? De med jobb OCH förmögenhet. Vilka får det sämre? Långtidsarbetslösa.

Vad det detta borgarna menade när de sa att man skulle VÄRDERA ARBETE högre? Det är en i så fall en skam!

Dessutom har "mannen med finanserna" själv struntat i att anlita arbetare med arbetstilstånd när det till och med städat i hans eget hem. Det kan man verkligen kalla att "värdera arbetet".
Och de tididare ministrarna som också anlitat svart städhjälp, vad säger det egentligen om hur man "värderar arbetet" och vad säger det om vilken uppgift de själv måste uppleva att de har. "Jag vet att det är svårt att BETALA för vit städhjälp, därför ska vi subventionera det fårn statligt håll. Jag är så snål att jag inte vill betala sociala avgifter etc så därför ska andras skattepengar omfördelas till MIN fördel."

Efter dessa fyra veckor som gått sedan valet har borgarna avslöjat sig rejält. Det är viktigt att fråga sig vems sida man egentligen står på. De som har eller de som inte har? De som arbetar eller de som ska anställa?

I borgarnas Sverige är inte arbete en prioriterad fråga. Det handlar istället om hur man lättast ska kunna få tag på arbetskraft, och det är INTE samma sak.

Sverige behöver en ny regering!

2 kommentarer:

Galaxa sa...

Men vad tror du värdera arbete betyder? Att värdera långtidsarbetslösa kan väl inte vara innebörden av att säga "värdera arbete". Arbete ska värderas högt. Tycker du inte det?

Det som värderas högt behöver inte ske på bekostnad av annat. Vi kan värdera solidaritet med utsatta högt också.

Värdera arbete kan ju också vara att man någon gång tacka ja till et jobberbjudande. Du behöver inte sitta länge på arbetsförmedelingen för att höra folk tacka nej till erbjudna jobb för att det faktiskt inte bär sig att tacka ja. Helt förståeligt! Men hur solidariskt är det?

Johan sa...

Att värdera arbete är att betala människor för vad arbetet faktiskt är värt. Det värdet är en gemensam överenskommelse av arbetsmarkandens parter. Det fackliga rättigheterna ska stå i centrum och avtalet ska bygga på en solidariskt lönepolitik.

Vi ska aldrig konkurrera med låga löner. Ingen i vårt land tjänar på det, dessutom ska man betala ett jobb för vad det är värt.

Att slå på de som redan är utsatta och har det jäkligt svårt kommer ALDRIG att lösa några problem. Det är värt att gå in på de olika namninsamlingar som finns för kampen om A-kassan. Det är åtskolliga tusentals personer som skrivit under, och fler blir det för varje dag.

Ju fler dagar som vi har en borgerlig regering, ju mer relevant och viktigt blir sossarnas utryck att "alla ska med".