onsdag, februari 27, 2008

Kommentar på Uppdrag granskning...

Facket behövs mer än någonsin. Då handlar det om att vara på plats, och att ha en omvärldsanalys som stämmer. Samtidigt handlar det om att inte försvaga facket, som borgarna gör. Snarare att utveckla facket.

Sossarnas problem är att den här utvecklingen började för länge sedan, och att ingen beredskap, eller ens kunskap om det har funnits. Arbetsgivarna riskerar tydligen väldigt, väldigt lite genom att uttnyttja papperslösa flyktingar. Kanske kan Sven-Otto Littorin göra något på det området. För Frida Johansson Metso är det så lätt att säga att vi ska ha fri arbetskraftsinvandring. Och salladsbar-bruden tycker att facket är läskigt och företaget är personligt.
Varför vill inte människor vara med och stötta facket istället? Legitimitet för facket finns idag, men den måste bli starkare. Och solidariteten!
Var inte hela debatten mest ett politiskt spel...? Det kändes så... Fast ämnet var väldigt väldigt viktigt. Och jag önskar att personer som de på Salladsbaren vid Stureplan kunde inse sin uppgift i detta. Att ställa upp! Solidaritet.

Inga kommentarer: