tisdag, november 21, 2006

Fler regionalnyheter

Tidigare dominerade Västnytt min konsumtion av regionala nyheter eftersom jag sällan orkade läsa Borås Tidning. Numera är det ABC som gäller. Ikväll var det extra många inslag om den borgerliga majoriteten i Stadshuset.

Förutom miljöproblemen i staden rapporterades att 1500 nya bostäder stoppas i Stockhomslän, till följd av regeringens beslut att slopa ränte- och investeringsbidrag.

Dessutom ska fler uteställen få ha öppet till kl 5.00, något som Citypolisen beklagar eftersom man befarar ökat våld på stan. Polisen stödjer sig på forskning som visar att det finns ett samband mellan senare öppettider och fler våldsbrott.

Slutligen, i alla fall i detta blogginlägg, stoppar regeringen alla elevstyrda skolor. Skolminister Lars Björklund anser att elever inte ska kunna bestämma över sina lärare och rektorer. I tv-inslaget berättar både elev och lärare hur bra organisationen fungerar och hur delaktiga eleverna är i skolans arbete. Det är förvånande att regeringen väljer att ta bort det som FUNGERAR BRA och inte koncentrerar sig på vad som kan göras bättre, som att det enda som är intressant är sem som bestämmer. Björklund borde göra precis tvärtom och ta de goda exemplen som en modell för andra skolor som har problem. Ett exempel vore Rinkeby skolan och deras otroliga arbete för en trygg och kreativ skola. Björklund har inte läst FN:s konvention för barns rättigheter han, inte. Vet han ens om att vi har implementerat den? Från skolgård till kaserngård, som Göran Person sa i sitt tal i Almedalen.

Inga kommentarer: