tisdag, november 21, 2006

Mörkret...

I helgen besökte jag För första gången någonsin Socialistiskt forum. Jag var mest intresserad av hur framtidens samarbete mellan (s)+(v) och (mp) kan komma att se ut. Därför tog jag med mig Tomas också. Det blev en debatt med varierande kvalité, men läs mer om det på Peter Gustavssons blogg och Zaida Cataláns blogg. Hos Zaida finns det några spännande påhopp också, om ni gillar små kontroverser, eller har humor. Aron Etzler kanske skriver något om detta i Flamman framöver, eller så har han bättre saker för sig. Han kommer exempelvis att ge ut en bok i vår som handlar om den norska arbetarrörelsens ombildning.

I övrigt har jag mellan kl. 9.00-17.00 suttit inne på 18 kvm, tillsammans med tre andra brudar och skrivit ett grupparbete om hundars inverkan på individens välbefinnande. Utomhus har det regnat hela dagen och varit mer eller mindre mörkt. Dessutom rapporterar ABC ikväll att Stockholms innerstadsluft är så dålig att den är farlig för små barn. Socialstyrelsen vill därför genomföra tuffare krav när det gäller nivån på luftföroreningar vid skolor och förskolor.

Det är fullkomligt obegripligt varför den borgerliga majoriten i Stadshuset väljer att HALVERA Stockholms miljöbudget de närmaste två åren. Över hela världen står miljön och klimatfrågan högst upp på agendan men låt oss stoppa huvudet i sanden, så kanske det försvinner.

1 kommentar:

fredrich legnemark sa...

Arrangemanget var utmärkt, det behövs mer åt det hållet för att återställa arbetarörelsens momentum.