fredag, augusti 17, 2007

Kulturfestivalen är underbar!


Inte hinner man skriva så många blogginlägg när det är kulturfestival i stan!

En helt fantastisk vecka: cirkus på Plattan, fasadklättrare i Gamla stan, stadsvandringar i hela stan, konserter på en jättescen på Gustaf Adolfs torg (för veckan förkortad till GAT). Dessutom är hela Kungsträdgården fylld av Ung 08, med en massa aktiviteter för just unga. Ett lysande initiativ. Denna vecka har de flesta föräldrar börjat jobba, men det är ju fortfarande en vecka kvar till skolan börjar.

I onsdagskväll värmde vi upp med en minneskonsert för Povel Ramel för att sedan se de världsberömda trumslagarna Yamato från Japan (känner du till dem Jonas?). De var helt outstanding! Förutom att det är jäkligt grymt när tio pers (fem kvinnor och fem män) trummar i ett helt obeskrivligt tempo och dån, så verkade de dessutom ha förbannat kul och det smittade verkligen av sig. De är tydligen ute och springer en timme varje morgon, tränar några timmar i gymmet och repar i 11 timmar. Föreställningen hette Hjärtats slag, läs recensionen här.

DN.se har ett bildspel ni kan kolla in. På bild nr 9 finns lilla jag med.

Ikväll är det dags igen, och då blir det riktigt mycket att dansa till.1 kommentar:

saom sa...

Mmm, älskade Yamatos framträdande. Blev positivt överraskad över att det var så mycket humor i framträdandet också! Skoj.