fredag, december 29, 2006

Vilken seger!

Ekots 11-sändning rapporterade om att regeringens utredare av tågtrafiksituationen i Stockholms har kommit fram till något som vi andra tala om för länge länge sedan. Nämligen att det är smartast att bygga den där Citytunneln. Stockholms central fungerar idag som en flaskhals och behöver inte fler tågspår att trängas med.

Hans Rode fick alltså uppdraget i november att snabbutreda ett tredje tågspår genom centrala Stockholm. Utredningen gjordes för att se om ytterligare tågspår förbi Riddarholmen kunde vara ett alternativ till den planerade tågtunneln Citybanan. Men när han idag lämnar över utredningen till Åsa Torstensson, den mest okända ministern enligt en undersökning av TV4, menar alltså Rode att Citybanan är det bästa alternativet.

Det hedrar Hans Rode att efter god inläsning på ämnet, gå emot regeringens idéer och istället föreslå regeringen att fullfölja arbetet med Citytunneln.
Det är en segerns dag idag.

TT
"11:09 Utredare: Bygg Citybanan!
Regeringens utredare Hans Rode föreslår att Citybanan genom Stockholm genomförs. Det framgår i den snabbutredning som han överlämnade till infrastrukturminister Åsa Torstensson i dag."

Inga kommentarer: