måndag, juni 25, 2007

Folkhälsoinstitutet nästa

Idag är jag ledig, därför blir det inget skrivande om det alienerande kundvalssystemet, men jag återkommer senare.

Istället kan jag berätta att det ser ut att bli praktik på folkhälsoinstitutet tio veckor i höst. I Östersund. Äntligen har vår samordnare sagt "ja" till praktik utanför Stockholm. Johanna - Stockholmcentrismen 1-0.

En sak som är säker när det gäller akademisk examen, förutom att man inte ska satsa på ett bluffuniversitet, är att man ska utnyttja praktiktiderna MAXIMALT. Där finns kontakterna och en massa erfarenheter att studera.

För övrigt vill Centern att studielån ska handhas av vanliga banker, pga av den långa väntetiden. Detta argument hade varit hållbart för en si sådär fem år sedan när köerna till CSN verkligen var långa men myndigheten har genomgått en revolution av effektivisering och idag hålls handläggningstider och möjligheterna att komma i kontakt med myndigheten är riktigt bra.

I vilken verklighet lever Centern egentligen? Kan de inte bara säga att de hellre vill att möjligheten till studielån ska villkoras efter föräldrarnas bankkontakter och inkomster. För visst är det så att de som redan har ska ha ännu mer. Hur skulle annars världen se ut?

Jag hänvisar till det gamla ordspråket "att veta vad man vill ha och sedan tar det". Det har ju fungerat förr. För somliga i alla fall.

Inga kommentarer: