onsdag, juni 20, 2007

Till borgarna i Borås

Ni säger att kunderna ska välja själva. Ni säger att de anhöriga ska välja själva.

Varför kan man inte bara ha rätt till bra och trygg vård?

Jag har efter tre dagar inom det privata hemtjänstföretaget mött förvirrade anhöriga som inte ens vet vilken distriktsköterska som deras mamma eller pappa har. De vet inte heller vilken personal som kommer och går där vareviga dag, inte deras namn eller kompetens. För mamma eller pappa har ju TVÅ företag som går dit, en på dagen och en på kvällen. Informationen däremellan är kass.

Varför kan inte en vårdtagare få tillhöra en grupp där 5-6 personer arbetar och där informationsflödet fungerar och dit en distriktsköterska är knuten. Inom vården jobbar man i team. Vårdbiträden, undersköterskor och distriktsköterkan är teamet inom hemtjänsten. Det ska man vårda, inte splittra genom argumentet att kunderna ska välja själva.

Det är faktiskt under all kritik.

1 kommentar:

lennart andreasson sa...

Helt rätt!

I Borås vill borgarna införa "kundval" för att ge de äldre det där "lilla extra" och fler vänliga ord! Tanken är väl att privata vårdföretag ska tillhanda hålla detta som tilläggstjänster. Anställ mer personal inom äldreomsorgen istället för att experimentera med de äldres välfärd!