onsdag, september 20, 2006

Hur blir det med arbetslöshetssifforna 2

Som sagt, detta blir en följetong. Om man följt vår blivande statsminister i media de senaste dygnen kan man konstatera att mungiporna allt oftare pekar nedåt i mötet med journalisterna. Han är tvungen att svara på frågor om vad han tycker om Mauds uttalande om både det ena och det andra, om Leijonborgs oförstående inför att (fp) kanske borde lösa sina interna affärer. Och sedan har vi ju Hägglund, men han är förtfarande mest glad. Där någonstans, i bollandet av uttalande ska det tydligen finnas en politik som ska visa vägen. De flesta av oss slås nog också av att de fyra borgarna verkar vara överens om ovanligt lite. Det är i själva verket VÄLDIGT mycket som de ska "sätta sig ner och komma överens om".

Arbetslöshetssiffrorna är kanske en. Det fungerade att vinna ett val genom att skapa en bild av Sverige som ett katastrofland, men nu när man själv leder det vill man nog inte, om sanningen ska fram, att det ska vara så dåligt. Istället är det dags att ändra den där bilden. Enligt Reinfeldt är 300 000 människor arbetslösa nu. Det sa han i måndags i Agenda. Förra veckan, när han blev utfrågad i valdebatten, skrev han på en skylt en siffra på 1,5 miljoner (siffran på öppet arbetslösa då var 8,1 procent). Är det någon som möjligen sparat den skylten? Vi kanske kunde sälja den på aktion. Den kunde gå under klubban som "statsminister Reinfeldts största lögn".

Missförstå mig rätt, jag vill också att jobben ska öka, sossarnas mål är ju åter full sysselsättning, men då måste vi visa HUR vi vill göra det.

Jag har mailat partierna om vilken arbetslöshetssiffra de stödjer, men ingen har svarat än så länge.

Inga kommentarer: