torsdag, september 21, 2006

Varje morgon...

man vaknar och slår på radion rapporteras om nya förslag från borgarna.

Måndag; Nya arbetslöshetssiffror (från 1,5 till 300 000). "Nu blir allt bättre".

Tisdag; hushållsnäratjänster, ej jämställd regering, utförsäljning av Svea Skog och Vin och sprit, många olika bud om trängselskatten (här måste de verkligen "sätta sig ser och diskutera").

Onsdag; Fokus på integration präglad av främlingsfientlighet. Fast där uttalade inte sig borgarna särskilt mycket, iställlet hördes andra röster. Och journalisterna begår grundfelet - att bara lyfta fram dessa rösters bilder och att inte se frågan ur ett längre perspektiv. Inga motbilder, inga exempel på positiva bilder, modeller som kan vara förebilder. Bara Reinfeldt som säger att han ska skapa jobb. Med andra ord; vi befinner oss på botten, det är kris, något måste göras. Jag hör kommentaren ute i stugorna "Jo, men det är klart att något måste göras".

Torsdag; Ut med plusjobb, ut med friår, in med nystartsjobb, in med privata aktörer som arbetsförmedlare (mer om det senare), kraftig nedskärning av Ams. Idag börjar också debatten kring EU-politken - men där verkar ingen av de fyra veta hur man ska göra.

Nu ryker även Apoteket. Exemplet i Norge är ju så bra (ironi). Från EU-håll har man ju menat att det var "omöjligt" att ha kvar i enlighet med den fria konkurrensen på den europeiska marknaden. Återigen säger förespråkarna att det är viktigt att man bryter det statliga monopolet, men också att man inte skapar några mindre monopol. Det brukar heta så.

Det är många dagar kvar till valdagen 2010.

Inga kommentarer: