tisdag, september 26, 2006

Våga vägra skattesänkning!

Sänkt skatt redan vid nyår! Tänka sig, de håller vad de lovar de gamla hederliga borgarna, ingen ska tro något annat.

"Det kommer att märkas i plånboken", försäkrar Hägglund och man undrar ju vems plånbok han egentligen avser. Förhoppningsvis påbörjar nu en massa sosse-ekonomer fyra år av noggrant räknande för att se hur den verkliga omfördelningen kommer att slå. Systemskiftet ska dokumenteras väl från dag ett.

Hur blir det med förmögenhetsskatten, vems plånbok gynnas av den, och vilka konsekvenser kommer det att få på andra kostnader inom offentlig sekltor som privatperson faktiskt inte kan undvika. T ex kostnaden att hämta ut mediciner m.m. m.m.

För de som eventuellt glömt bort det så är socialdemokraterna fortfarande Sveriges största parti, med sina 34,99 procent. Om vi alla samlades i en protest mot detta "första steg". Om vi vågade säga "Nej, jag vill inte ha den där skattesänkningen, jag lägger de pengarna här i stället, i den stora tunnan och sedan vill jag att dem omfördelas efter behovet i samhället, för det är den modellen som har fungerat i vårt samhälle under så många år och det är den grunden vi ska fortsätta bygga ett solidariskt Sverige på".

Vilket är värst, att vägra acceptera ett demokratiskt val, eller att bara se på när omfördelningspolitiken upphör?

Våga vägra skattesänkning!

Inga kommentarer: