tisdag, september 19, 2006

Vi låter oss inte skrämmas!

Det börjar sjunka in. Det kanske inte var så oväntat. Det är till och med "nyttigt", enligt vissa. Det sista finns det dock stora tvivel om.

En lång tid framöver måste man vara tvungen att se moderaten Reinfeldt försöka hitta rollen som statsminister. Det är jobbigt. Bara bilden i Aftonbladet när han just ska sätta sig i sin nya tjänstebil omringad av SÄPO-gubbar är läskig. Det var också märkligt att behöva se honom utfrågas i Aktuellt av en ovanligt blek Jarl Alfredius, som tydligt taggat ner profilen som valjournalist. Där fick han föra fram en politik som tidigare kändes alldeles overklig och nu, ja faktiskt, nu ska förverkligas.

Man säger att sossarna har haft regeringsmakten för länge. I mitt perspektiv är det HALVA MITT LIV. När valvakan i söndags för min del tog slut redan vid elva hamnde jag på en bänk utanför stationen tillsammans med T. Allting var så väldigt tomt. Sossarna i Borås hade genomfört en kanonvalrörelse och det kommer alla medlemmar att ha med sig oavsett hur förhandlingarna i kommunen nu slutar. Men det var tomt just för att dessa tolv år i Sverige bara tog slut på en enda dag. Jag var aldrig Görans största fan, men omläggningen för en grön hållbar utveckling, satsningarna på förskolan, utbyggnaden av högskolan och fackets betydelse i politiken det har i alla fall varit några väldigt viktiga delar i vår politik. Kan man slå sönder allt det på fyra år?

Jag ska motvilligt erkänna att jag haft läskiga drömmar om Reinfeldt sedan en vecka tillbaka, Eller "Rrrrrrrrrrrreinfeldt" som de säger på Knappnytt. nu. Han är alltid "the bad guy" som dyker upp i mörkret med svart blick och likblek hud. Kanske som döden, om man skulle tolka det lite djupare. Men det får vara slut på det där nu.

En gubbe från Täby kan vara läskig, ännu mer hans politik men det finns så mycket motstånd!!! Därför låter vi oss inte skrämmas! Dagordningen, vilka frågor som kommer att diskuteras, ska skrivas av en otrolig opposition. Alla vi som inte röstade på något av de borgerliga partierna utan istället valde (s), (v), (mp) eller kanske (fi) har en viktigare uppgift framför oss än att bara stå och betrakta hur borgerligheten iträder sig maktens kostym. Det är fyra år, kanske till och med färre (!), och det är VÅRA år som vi har på oss att ännu tydligare lyfta fram vår politik. Om de fyra borgerliga partierna sitter i Rosenbad nu bara på grund av att det "behövdes" en mental förändring för folket, då kommer folket snart att inse att man bara fick tillbaka det gamla samhället.

Notera att detta var det första inlägget på denna blogg och att reflektionerna framöver kommer att fördjupas och omvärlden analyseras. Det kommer att handla om politik, och kanske lite om mig också.

Vi ses, här, därute och på en massa möten framöver!!!

Inga kommentarer: