söndag, oktober 14, 2007

Kärnverksamheten mindre och mindre

Centerns Maud Olofsson brukar tala om "rimliga" fackliga rättigheter. Rättigheterna måste vara "rimliga" i en globaliserad värld. Jag undrar just hur rimliga dessa rättigheter, eller orättigheter är. Så länge som det ser ut så här är jag beredd att hävda kraftigt förstärkta rättigheter, inte försvagade. Dessa 1800-talsmässiga förhållanden är inget vi av snällhet blivit av med.

Det är med stort intresse jag lyssnar på nyhetsrapporteringen om gästarbetarnas boendeförhållande. Det är Tobias Billström som kommenterar, INTE Maud Olofsson, det är "naturligtvis" en migrationsfråga, inte en näringslivsfråga. Fokus ligger inte på de företagsledare som "anställt" arbetskraften som får bo i mögliga husvagnar, utan på att kommunerna inte har råd att kontrollera sådant här.

Billström hävdar att det är människors fria val (att komma hit och jobba och bo som man vill), något som "det är svårt för politikerna att göra något åt". Visst är det härligt hur de borgerliga politikerna lyckas få debatten att handla om allt som politikerna INTE kan göra, och inte BÖR göra. Ni vet, KÄRNVERKSAMHETEN. Var uppmärksam på det begreppet i den nya samhällsdebatten. Det är t ex inte längre en del av kärnverksamheten att ha en kommunal gymnasieskola.

Inga kommentarer: