söndag, februari 25, 2007

Katolska kyrkan vill utöva makt

Religiösa företrädare ger sig in i politiken. Sverige håller kyrka och stat isär sedan år 2000. Självklart deltar ändå företrädare i debatter av olika slag. Flyktingamnesti är ett exempel tack vare KG Hammar. Han har även varit drivande i debatten för kvinnorpräster. Han har dock aldrig hotat att rösta på ett eller annat sätt eller uppmanat andra att göra det. Sakfrågan har gått före. Men så resonerar inte de katolska företrädarna i dagens debattartikel.

"De katolska företrädarna i dagens debattartikel har inte bara yttrat sina åsikter, de har faktiskt lagt sig i hur människor bör rösta, uppmanat till bojkott av kd och alliansen. "Fakta är att kristdemokraternas huvudsakliga väljarbas är kristen och att partiet balanserar på fyraprocentsspärren. Åker kd ut ur riksdagen får det tveklöst konsekvenser för alliansen. Vi kan tvingas uppmana kristna väljare att inte rösta på alliansen i valet 2010."

Hmm...är det bra att som kyrka utöva sin makt på det sättet? Dessutom vilka företrädare vill de hellre ha? Enligt rapport är det bara Sverigedemokraterna som har abortmotståndet i sitt partiprogram. Behöver jag skriva mer?

5 kommentarer:

Nineve sa...

sverige har ingen stadskyrka....men det betyder inte att kristna inte har yttrandefrihet...eller att kristna inte får rösta...vi är fortfarande ett fritt samhälle där vem somhelst får föra fram sina åsikter....även kyrkan.

Daniel sa...

Tänka sig att katolska kyrkan drar sitt strå till stacken för en socialdemokratisk valseger 2010. Undrens tid är i sanning inte förbi!

Pravda daily sa...

Göran Hägglund försvarar abortlagen. Går att läsa på DN

Daniel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonas Ryberg sa...

Det roliga är ju att indirekt så säger det att de uppmanat sina medlemmar till att rösta på KD, skönt att de erkänner själva att de indoktrinerar sina medlemmar iallafall.