söndag, februari 11, 2007

Siffrorna har kommit!

De flesta av borgarnas förändringar av ersättningsnivåer, AMS-åtgärder och utbildningsmöjligheter trädde i kraft vid årsskiftet. En månad senare har de nya arbetslöshetssiffrorna kommit och följande punkter kan fastställas.

1. Den öppna arbetslösheten fortsätter ned och i slutet av januari var 210000 personer, 4,6 procent av arbetskraften, öppet arbetslösa, vilket betyder 37 000 personer förre än samma tid förra året.

2. Sedan 1970, när mätningarna påbörjades, har aldrig så många nya jobb, hela 75 000 stycken, rapporterats in under en januarimånad. Kan det bero på konjukturen?

3. Samtidigt ökar långtidsarbetslösheten för unga markant. Mätningarna visar en fördubbling av unga under 25 år i långtidsarbetslöshet det senaste året. Förklaringen: borgarna har minskat de arbetsmarknadspolitiska program kraftigt. Av de unga har bara 6-7 procent eftergymnasial utbildning. Kanske har högre utbildning en viss inverkan alltså? Hoppet står nu till regeringens jobb- och utvecklingsgaranti och jobbgaranti för unga.

(Källa: AMS)

2 kommentarer:

J sa...

Jag föstår att det är svårt men ge dem en chans åtminstone. Rom byggdes in på en dag.

Johanna Falk sa...

Men det är ju det jag gör.

Läser innantill:
Hoppet står nu till regeringens jobb- och utvecklingsgaranti och jobbgaranti för unga.