söndag, februari 18, 2007

TRE saker!

1. Den nya generationen...TAR ÖVER!!! På DNdebatt idag skriver unga medicinare m.fl. en debattartikel MOT biologismens skada på vetenskapens trovärdighet. Nya röster ska sjungas, som Wiehe skriver.

2. Allt fler moderater väljer s. Kolla SVD.se

"Lönebeskedet i januari fick inte väljaropinionen att vända. Det kraftiga underläget för den borgerliga alliansregeringen består samtidigt som socialdemokraterna fortsätter att dra till sig väljare direkt från moderaterna."

3. "God morgon, världen" har ett inslag om varför Reinfeldt är så osynlig i debatten. Det har ju varit så skönt att slippa se honom komma lufsande i tv-rutan. Nu när medierna uppmärksammar hans frånvaro kommer STABEN starta en "Allsmäktige-Reinfeldt-kampanj" för att få honom tillbaka i folks vardagsrum. Att ingen tänker på oss som är allergiska mot onda politiker som ser ut som dreglande St. Bernadshundar. Symptomen är hiskliga, hela kroppen vränger sig i kramper och man tvingas gömma sig bakom soffan för att inte förgås. På Apoteket skulle de nog inte förstå mig alls när jag bad om en allergimedicin motsvarande den mot björkpollen. Men de är väl rädda för att borgarna ska sälja ut dem.

Men inslaget är bra. Reportern Margit Silberstein hävdar:
  • att Reinfeldt har allt att förlora på att konfronteras med sin politik. Bilden av vinnar-Fredrik får inte förstöras.
  • att en koalisationsregregering är mer introvert. Dessutom dominerar ju moderaterna redan. Ni vet Gubben-i-lådan-Sven-Otto. Det finns en risk att partierna börjar konkurrera mot varandra.
  • att även de egna riksdagsledamöter undrar var diskussionen om utanförskapet tog vägen nu när de nya jobben börjar komma. Bilden av att rgeringen slår mot de utsatta befästs snarare än tvärtom.

1 kommentar:

Heiti Ernits sa...

Det är rätt smart av Fredik, och det är säkert en utstuderad strategi; bättre att låta sina undersåtar och de andra partiledarna ta "skiten" =)

Om jag kommer ihåg rätt så utryckte Fredrik, ett starkt intresse för psykologi; killen har läst på, så sant som sagt.
Får mig osökt tänka på Machiavellis "Fursten".