måndag, februari 19, 2007

Vaknade till rapporteringen i P1 Morgon om Condoleeza Rice i Mellanöstern. Blir upprörd när frilansjournalisten Arne Lapidus i Tel Aviv säger att förutsättningen för att fredsprocessen ska kunna börja på nytt är att palestinierna erkänner den israeliska staten. Arafat gjorde det, på vilket banade väg för hela fredsprocessen på 90-talet, hävdade han. Då blev jag upprörd och gick upp.

Arafat utmålades ju som djävulen själv av USA och Israel. Han sattes i husarrest och Israel var lättade när han dog år 2004. Vilken efterkonstruktion av Lapidus och dessutom, återigen: fredsprocessen återupptagande är upp till palestinierna. Folket som håller på att falla samman fullständigt på grund av omvärldens obegripliga eknomiska bojkott.

Som tur var surfade jag in på Ali Esbatis blogg, och där skriver han ett långt inlägg på samma tema fast utifrån en artikel i DN. Han var ännu argare än jag. Tack, Ali!

1 kommentar:

Ryan Ghadban sa...

Jodå, Israel har alltid en anledning, eller snarare bortförklaring till att inte förhandla om fred med Palestina. I dagsläget kräver de ett "erkännande", och två andra krav innan ens förhandlingar börjar. Hela poängen med förhandlingar är ju just att förhandla om krav och liknande. Krav skall inte sättas innan förhandlingar. Krav är en produkt utav förhandlingar. Sedan talar aldrig någon om att Israel ska erkänna Palestinas rätt att existera..De verkar man fullständigt ha glömt..

Mvh,
Ryan.