fredag, mars 16, 2007

Nuder ser välfärden

Det finns tydligen ett dokument som Pär Nuder har skrivit. Självklart väljer media att skriva om

Men några delar är faktiskt riktigt bra, om ibland något märklig svenska.

"Att arbeta inom skolan, vården och omsorgen - det måste bli ett statusjobb. Vi kommer inte längre i framtiden att kunna förlita oss på någon slags kollektiv Florence Nightingale-inställning hos dem som jobbar i offentlig sektor." (Riktigt bra!)

"Därför måste kraven ställas:

Alla ska kunna styra sin arbetstider.

Alla ska kunna vara med och lägga upp och det arbete som ska utföras.

Alla ska ha goda möjligheter till vidareutbildning i yrket.

Alla ska ha möjlighet att göra karriär: från barnskötare och förskolelärare, via till chef för en förskola och eller varför inte till att bli kommunens omsorgschef?

Den här mandatperioden stora socialdemokratiska projekt måste handla om detta. Det måste handla om villkoren för dem som varje dag. året runt, arbetar i vården, skolan och omsorgen. Det måste handla om arbetsvillkoren för dem som bygger upp kunskaper hos barnen, för dem som vårdare de sjuka och för dem som tar hand om de gamla."

Jag har länge efterfrågat en förändrad personalpolitik inom kommun och landsting. Nuder verkar se problemet och det är bra.

I övrigt lyser hans finanstankesätt igenom i det mesta, även när det gäller jämställdhet mellan kvinnor och män. Kanske inte så tilltalande i en valrörelse, men vi vet ju att finansen styr så har vi med den på tåget kan det ju gå.

Mot kongress, för en ny partiledare och för en ideologisk politik! Vi är som sagt på gång!

Läs hela dokument här!

Inga kommentarer: