torsdag, april 26, 2007

1 maj i Svenljunga

Det slog mig just att det traditionella 1 maj-firandet i Svenljunga inte kommer att följas av mig i år. Hmm, lite trist...

Där finns en himla trevlig arbetarekommun som jobbar och står i med plakat och fika flera timmar innan avmarsch, och sedan dyker den stora och fina orkestern upp och den stående frågan om vilka som är flest, musikanterna eller demonstranterna, ställs, med ett litet leende på läpparna. Sedan marscherar vi genom samhället, till svängiga trumtakter.

Självklart hålls tal. Första året höll Roland Andersson ett tal om förbättringarna som kunnat genomföras inom Västra Götalandsregionen och andra året tydliggjorde Phia Andersson skillnaden mellan rött och blått. Själv har jag faktiskt fått äran att hålla SSU-talet där vid båda tillfällena.

Självklart dyker också underbara Sonja Fransson upp!

I år tänkte jag hänga i Huddinge C istället och kolla vad partiet och LO fixat. Om man tar med sig annonsen i lokaltidningen får man fika i ABF-huset. Trevligt!

3 kommentarer:

Daniel sa...

Ja, det är inte utan att det känns litet "fel" att fira 1 maj på nya ställen... För min del var "första gången" i Ängelholm, och det finns något i mig som ropar att jag bör återvända dit.

Men jag stannar nog i Lund ändå.

Stefan Lindborg sa...

Word, Första maj i Svenljunga är nåt särskilt. Det var där jag gick mitt första Första maj-tåg med min morfar när jag var väldigt liten.

Daniel sa...

Apropå första maj i Huddinge. Hade jag varit där hade jag haft ett och annat att tala med Ylva Thörn om. Se http://www.kommunalarbetaren.se/index.cfm?n=1644&o=1735&c=74555
för mer information.

Hiskeligt, eller hur?