onsdag, april 11, 2007

Ska jag fortsätta blogga?Efter existensfunderingar kring denna blogg har jag kommit fram till att för att undvika ointressant navelskåderi ska inläggen mer fokusera på Stockholms lokalpolitik. Det gäller på något sätt att "lära känna" den stad man bor i, annars blir man allienerad. Jag har ju heller inte förmågan, eller lusten, att "skvallra" om Borås lokalpolitik i samma utstäckning som "vissa andra". Därför får det bli mer faktabaserade inlägg om vad borgarna i Stockholm stad, länet och kommunerna runt omkring håller på med. Kanske intresserar detta vännerna i Borås som dessutom kan jämföra med sin egen kaotiska sexpartikonstallation. De huvudsakliga källorna får bli ABC och lokaltidningen Dagens nyheter och "Mitt i Huddinge". Jag säger inte att det kommer att bli "värsta heta rapporterna", bara fett med underlag till valrörelsen om...öh, tre år.

Igår rapporterade ABC om att Upplands-Väsby tänker skatteplanera. Det gör ju varenda företagsledare så något nytt fenomen är det ju inte men att en kommun bildar ett dotterbolag av det allmännyttiga bostadsbolag som säljs ut för att komma undan att betala 50 miljoner kronor i skatt upplever åtminstone jag som direkt stötande. Det moderata kommunalrådet i kommunen, Jan Holmberg, hävdar att det är bättre att kommunen håller kvar skattepengarna hos kommunen och medborgarna. Tänk om han hade resonerat på samma sätt när han nu säljer ut kommunens bostadsbolag. Inte i moderaternas värld. Förbannat inkonsekvent.

P.S. I natt drömde jag om samtliga kommunalråd i Borås stad. Uffe, Lena, KG, Björn och någon blek en, det måste varit Morgan. You were all there! Säg att jag inte håller på att bli fullständigt knäpp! Please! D.S.

4 kommentarer:

Jonas Ryberg sa...

Haha, att drömma om kommunalråd ska nog ses som ett varningstecken att det börjar bli dags att släppa Borås-politiken ;)

Johanna Falk sa...

Du har nog rätt. Nästa steg blir väl att börja dröma om axén-ohlin och filippa!

Peter Andersson sa...

Var inne och kollade på din blogg, som jag upptäckte via bloggkartan.

Kul att upptäcka "nya partivänner" från huddinge här på bloggen.
:)
/Peter
(före detta sambo med en före detta ordförande i södra älvsborgs SSU-distrikt/Boråsare...men det var..ett tag sen förstås :) :(

Johanna Falk sa...

Kul, att du tittade in! Alla vägar bär till Södra Älvsborg! Så är det.