tisdag, april 24, 2007

Sjuksköterskeutbildningen under lupp!

Ta gärna del av Högskoleverkets granskning av sjuksköterkeutbildningen i Sverige.

Kanske slipper jag nu iderligen svara på frågan varför jag valde att hoppa av utbildningen vid Borås högskola efter 1,5 år. Mitt diplomatiska svar brukar vara att jag hellre ville ha "ett samhällsvetenskapligt perspektiv på sjukdom och hälsa och ett befolkningsperspektiv istället för ett individperspektiv". Vilket iofs var sant och sedan valde jag folkhälsovetenskapligt program.

Men allra helst skulle jag vilja svara: FÖR ATT DEN SÖG, FÖR ATT DET VAR SÅ PINSAMT LÅG NIVÅ PÅ ALLT VI GJORDE, FÖR ATT DET SOM KALLADES VETENSKAPLIGT I SJÄLVA VERKET VAR PASSÉ FÖR FLERA DECENNIER SEDAN!

Under föreläsningarna hade jag ibland lust att ställa mig upp och skrika: JAG TAR LÅN FÖR DET HÄR. JAG BETALAR FLERA TUSEN KRONOR I MÅNADEN FÖR ATT LYSSNA PÅ ERA FÖRDOMAR OCH STEROTYPA FÖRESTÄLLNINGAR.

Minst fokus lades på den medicinska undervisningen. Det skulle räcka med tio poäng för typ alla sjukdomar...Hepp! Jag kan förstå att sjuksköterskorna av "the old school" är misstänksamma mot nybakade syrror från skolbänken.

Vill ni veta mer kan ni ju alltid fråga mig om varför jag hoppade av sjuksköterskeutbildningen. Kanske är det dags att vara ärlig ;)

1 kommentar:

skies sa...

jasså! och jag börjar få en komplett bild i varför jag skippade sjuksköterske utbildningen ;) tjipp tjipp