torsdag, april 05, 2007

Under rubriken "Noterat i veckan" i Borås.nu läser jag följande:

"Personal på Sven Eriksson-gymnasiet har på arbetstid ägnat sig åt att titta på pornografi. En grupp på åtta personer, både lärare och annan personal har använt en dator utan krav på inloggningsnamn för att porrsurfa."

Tre år av mitt liv tillbringade jag på Sven Eriksson-gymnasiet. Där finns det hemliga ordnar för det mest priviligerade eleverna, både AR för pojkarna och Goya för flickorna. Det ska vara separatistiskt vet ni! På min tid hade man inget elevråd utan istället en kårverksamhet med ölhävartävling för minderåringar. Där rådde grabbmentalitet utan dess like och vi vänsterbrudar som startade en feministisk förening kallades kommunisthoror och sånt. Det var spännande!

Rektorerna var minst sagt pinsamma i sitt agerande i konflikten som uppstod, men vi lärde oss i alla fall ett och annat om livet. Vi fick många uppmuntrande ord av flera kvinnliga lärare och utbildningsnämnden lyssnade på oss. Det måste varit riktigt tufft att vara kvinnlig språklärare där. Man mot kvinna. Positivismen mot humanismen. Visst finns det där, på en gymnaiseskola i Borås stad. Vi är alla en del av historien.

Inga kommentarer: