torsdag, april 05, 2007

Gammal integrationspolitik, bara gammal integrationspolitik

(Bild:Trots Allt)

På DNdebatt presenteras idag Alliansens nya integrationspolitik. Tyvärr är det inte en "ny" integrationspolitik. Det är fortarande "vi-och-dem-tänkandet som genomsyrar alla förslagen. Återigen varvas förslagen och satsningarna med att "ställa större krav på enskilda individer", (för att hålla kvar alla smygrasistiska väljare) precis som att människor kommit hit bara för att vilja sitta ute i Rinkeby eller Tensta och undra vart livet och meningen med det tog vägen. Det är en sjuk människosyn folkpartiet och Alliansen sprider.

Dessutom är flera av förslagen är sådana som borgarna skrotade vid årskiftet, exempelvis kurserna för "vårdsvenska". Alliansen passade på att döma ut den gamla regeringens integrationspolitik, men det var tydligen svårt at producera så ofantligt mycket nytt. Återigen är det alltså inte så mycket nytt i politiken.

Vad hände med hela samhällets anpassning till ett mångfaldssamhälle? Vad hände med diskrimineringen på arbetsmarknaden, i offentligheten, inom samhällets institutioner, på bostadsmarknaden? Vår egen trångsynthet är det största hindret för att skapa ett samhälle för alla. Men borgarna hävdar fortfarande att det är "den enskildes fel".

Inga kommentarer: