onsdag, april 04, 2007

Påsk och fördelningspolitik

I helgen är det påsk, då måste man åka hem till familjen. så det ska jag göra, även om jag de senaste veckorna kommit upp i ett riktigt gött tempo med nya kurser och en massa tunnelbaneåkande kors och tvärs över stan. Det är lite skillnad från innan när bostaden låg mittemot Karolinska institutet. Men jag gillar detta nya liv. Att åka tunnelbana är riktigt intressant, alltid händer det något spännande! Och alla dessa människor, så olika och ändå så lika (klyschigt, men sant). Dessutom hinner man läs mycket under en resa på 35 minuter. Känner mig alltid förberedd inför föreläsningar och seminarier nuförtiden.
Health promotion och Internationell politik står på kursagendan och det är riktigt riktigt roligt. Till skillnad från mina sjuksköterskestudenter för ett år sedan. Tänk att jag bytte, att jag vågade!
För övrigt kan vi fundera över vad fördelningspolitik egentligen är för något. Regeringen genomför djupa och riktigt allvarliga förändringar av rikspolitiken som ytterligare fördjupar klyftorna i samhället. KG Bergström slog fast att sossarna vid ett eventuellt maktövertagande år 2010 med största sannolikhet inte kommer att återinföra fastighetsskatten. Det tror inte jag heller. Däremot måste vi ha en plan för vår hållning. Hoppas "laget" börjat jobba med det. Prishöjningar, mindre rörligheter, mer vinst till de redan välbeställda, hur vänder man det? Vi har gjort det förut, vi kan göra det igen. Men låt oss inte falla platt som vid förra maktövertagandet.
Jag säger glad påsk till alla demokratiska socialister!

Inga kommentarer: