söndag, januari 21, 2007

41,0 och 41,6...vad handlade valrörelsen om egentligen?

En helg av möte. Mycket givande och konstruktivt. Debatter av lust och hopp om framtiden dominerade även om det fanns flera svåra punkter.

Diskussionen om det politiska läget var den bästa någonsin. Det faktum att en majoritet av väljarna röstade på borgarna men i opinionsundersökning efter opinionsundersökning inte längre stödjer det alternativet väcker många frågor om vad valet egentligen handlade om. Var det verkligen de grundläggande värderingarna som övertygade väljarna eller blev allt en mediashow fylld av dramaturgi? Vi skyller på inget sätt ifrån oss, självklart gjorde vi i sossarna många fel, men vad har vi gjort så RADIKALT rätt för att opinionssifforna skulle visa över 40 procent gång efter gång? Är det så att allt fler nu blir påminda om vad politik egentligen handlar om och att tryggheten inte är något man bollar med.

Regeringens politik går inte ihop. Tusenlappen äts upp bit för bit. Det är så tydligt vilka som tjänar på regeringspolitiken och det är förklaringen bakom Temo och Sifos senaste siffror.

Inga kommentarer: