måndag, januari 29, 2007

Förbud och kontroll

Det är intressant att folkpartisten Anne-Marie Ekström på sin blogg raljerar över Djurskyddsmyndighetens förslag på riktlinjer för hur sällskapsdjur som hund och katt ska behandlas. Förbud och kontroll är ju faktiskt numera folkpartiets signum, så varför inte införa "hundspioner" och kattkameror som Ekström ironiskt föreslår.

Trots Ekströms raljerande ton går förslaget i linje med ett annat förslag från ett av Folkpartiets allianspartier. Centern i Ljusdal vill förbjuda "fula ord" i samhället. Här ska självaste polisen kontrollera att folk vårdar sitt språk. Polisens resurser ska inte alls gå till att bekämpa grov brottslighet som moderaterna proklamerade i valrörelsen. De ska omvandlas till språkvårdare. Intressant.

Det är inte en dålig kontrollinsats från ett numera nyliberalt parti. Det är ju en uppenbar tendens: ju mer liberalt ett parti hävdar sig vara, ju mer förbud och kontroll kräver dem.

P.S. Jag tycker djurskydd är oerhört viktigt och ser det fullt riktigt och relevant att just en Djurskyddsmyndighet sätter upp riktlinjer och lagar. Dessa har en normsättande funktion, vilket är mycket viktigt .D.S.

3 kommentarer:

Jonas Ryberg sa...

Tanten är ifrån Los, en liten liten håla som ligger fruktansvärt långt bort.

Man kan nog förstå att ett sådant förslag kommer därifrån.

Vi får nog köra en kampanj på skolorna där uppe, det är inte svårt med sådanna motståndare.

Mona Nasser Aldin sa...

Om man ska bli straffad för ovårdat språk så kommer jag att bli avrättad (efter det att den borgerliga regeringen inför dödstraff i sverige igen givetvis), tur att jag lever i Libanon!

Johan sa...

undrar om los-limpa smakar gott eller ej. aldrig vågat testa.