onsdag, januari 17, 2007

Ni får säga precis vad ni vill...

...men jag har, sedan månaderna efter valet, saknat Göran Person i den politiska debatten. Förmiddagen påminde mig om den tid då debatterna hade ett helt annat perspektiv än den borgerliga regeringens metod att skapa en utsatt och desperat grupp i samhället som är beredd att ta jobb till vilken lön som helst.

Kanske såg ni SVT:s dokumentär om regeringens hundra första dagar som sändes i söndagskväll. I stort var programmet befriat från nyheter men en sak dök upp och det var folkpartiets annorlunda syn på hur nya jobb ska skapas i jämförelse med moderaternas. Karin Pilsäter, som jag för övrigt hoppas blir folkpartiets nya partiledare, ifrågasatte starkt Anders Borgs klargörande att man som ekonom vet att tillgången på arbetskraft är avgörande för att nya jobb ska bildas. Hon menade att företagsklimatet har en betydligt större och mer hållbar betydelse. Moderaterna framställdes som den stelare och bakåtsträvande regeringsparten. Hur kommer den utvecklingen se ut i framtiden?

Socialdemokratin kommer tillbaka med en politik skapad av rörelsen, med kunskap och erfarenhet om misstagen i valet, och med lust och kraft att kämpa mot ojämlikheterna i samhället. I ledningen finns en kvinna som har förmågan att förmedla visioner och förändringar. I ryggen kommer vi att ha väljare som tror på och vill ha ett samhälle med en trygghet som vi alla kan ta del av efter behov och som vi alla är med att betalar till efter förmåga, och som vi alla kan vara delaktiga i efter våra medborgerliga rättigheter.

Det är möjligt för vi är redan på väg. I morgon kommer valberedningens förslag till partiledare.

Inga kommentarer: