tisdag, januari 23, 2007

Borås Tidnings ledare!

Oj, aldrig någonsin trodde jag att moderata Borås Tidnings skulle publicera en ledare som fick mig att jubla!

Ledarskribenten kommenterar de faktum att bland kommunens förvaltningschefer och vd:ar i kommunala bolag är 23 män och fyra kvinnor, samt att bland de fem kommunalråden finns bara en kvinna: partikamrat Lena Palmén.

Ledaren jämför dagens diskussion mellan 90-talets debatt om kvinnliga chefer. Då slog man fast att 79 procent av alla svenska män absolut inte kunde tänka sig en kvinnlig chef och att 63 procent av alla kvinnor inte heller kunde det. Idag låter det helt annorlunda, tack och lov! En helt annan typ av problematiserande finns hos arbetsgivaren t.ex. om att kraven är för höga, att vi fortfarande har fördomar om hur en chef måste vara, att det är svårt att kombinera barn och chefsarbete.

Tidningens ledarsida slår fast:
"Jämställdhet kommer inte flygande av sig själv, det krävs en medvetenhet om att man faktiskt vill förändra. Förhoppningsvis kommer den att synas i den handlingsplan som nu arbetas fram av kommunen. Guldkommun i all ära, men ska det vara kvalitet helt igenom går det inte att endast förlita sig på manlig kompetens på de högre posterna."

JAG JUBLAR!!!

1 kommentar:

Johan sa...

jo alltså, BTs ledarsida kan förvåna ibland.

jag minns sommaren 04 när det verkade som att det rymdes hejvillt från landets mest säkerhetsklassade fängelser. den dåvarande opposition hög hejvillt.

BTs ledarsida påpekade då att dels så hade oppositionen faktiskt i stort sett stött den dåvarande kriminalpolitiken.

och att det rymde många många fler tio år tidigare, då justitieministern var m-märkt.

så... ibland överraskar dom :D

å andra sidan minns jag en ledare för snart ett år sedan, när de ville lyfta fram bo lundgren. haha, han som de flesta moderater stoppat in i skattesänkargarderoben.

nåväl. detta om detta, som min föreläsare säger.