torsdag, januari 25, 2007

Det privata är politiskt, men snälla!

Ja, jag erkänner, jag är pryd. Jag gömmer mig hellre under bordet än diskuterar sex med mina "tjejkompisar". Om jag nu hade haft några klassiska "tjejkompisar", det uttrycket är förkastligt.

Kanske är det på grund av denna "prydhet" som jag finner det direkt osmakligt att ordförande i Borås kommunstyrelse kommenterar det "faktum" att kvinnor i Borås få flest orgasmer i landet. Intervjun gör Metro och "undersökningen" står Amelia för, behöver jag säga mer?

På frågan om vad han tror om att marknadsföra Borås som "orgasmstaden" svarar han:
– Vi marknadsför oss på alla sätt som finns och det här är absolut bra. Vi råder ju både män och kvinnor att flytta hit, så klart.

Det roligaste med intervjun är att Björn Bergqvist hela tiden försöker vara seriös. På nästa fråga att Borås har en positiv befolkningstillväxt och att det kanske kan bero på att sexet är så bra svarar han:
– Om det hänger på orgasmerna vet jag inte. Men vi har alltid haft ett kvinnoöverskott i Borås på grund av tekoindustrin. Därför har det blivit en tradition i Borås att kvinnorna tar för sig.

Och han avslutar med att kommentera Boråsmännen.
– Vi har inte fört någon diskussion om Boråsmännen. Men vi snackar inte så mycket, det är mer verkstad här. Vi är vana att få saker och ting att hända.

Om han försökte skämta till det på slutet så fungerade det inte. Övervägande svarar han på klassiskt politiker manér. Och känslan av att han lika gärna kunde låtit bli att låta sig intervjuas blir väldigt påtaglig.

Jag hoppas att vi efter nästa val, när Ulf Olsson tagit över ordförandeklubban, slipper läsa sådana intervjuer. Jag har rodnat och gömt mig under bordet för flera år framöver. Hua!!!

4 kommentarer:

Mona Nasser Aldin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mona Nasser Aldin sa...

Jaha, så nu har Borås gått ifrån ryktet av att vara "Sveriges regnigaste stad" till att vara "Sveriges mest Orgasmrika stad"? F-n att jag flyttade därifrån. Hehe. Jag håller med att det är löjligt. Vilka politiker vi har i Borås. Föresten, vi kan snacka sex om du vill, bara det inte är förknippat med Björn Bergqvist, inte så sexigt. Kram!

Anonym sa...

Hahahaha!

Kram,
Johanna

Rikard Nielsen, s-studenter i Borås sa...

Mycket osmakligt av denna politiker! Tycker också att det är pinsamt att diskutera sex!
Hälsningar Rikard Nielsen, s-studenter i Borås